"Melayu itu orang yang bijaksana, Nakalnya bersulam jenaka, Budi bahasanya tidak terkira, Kurang ajarnya tetap santun, Jika menipu pun, masih bersopan, Bila mengampu bijak beralas tangan. Melayu itu kaya falsafahnya, Kias kata bidal pusaka, Akar budi bersulamkan daya, Gedung akal laut bicara.."

"Watak Melayu menolak permusuhan, Setia dan sabar tiada sempadan, Tapi jika marah tak nampak telinga, Musuh dicari ke lubang cacing, Tak dapat tanduk telinga dijinjing, Maruah dan agama dihina jangan, Hebat amuknya tak kenal lawan.."

"Jadilah bangsa yang bijaksana, Memegang tali memegang timba, Memiliki ekonomi mencipta budaya, Menjadi tuan di negara Merdeka..."
-Usman Awang (26 NOVEMBER 1999)

" i am ISLAM_melayu"

[[ penyokong BPN ]]

Khamis, 9 Julai 2009

# BUKTI PERPECAHAN dalam PAKATAN RAKYAT :

1.Aksi "melompat parti" seperti ZAID IBRAHIM dan lain-lain sebelum ini memilih parti KEADILAN RAKYAT...bukan PAS.

2.Kenapa MELAYU_ISLAM PKR tidak pilih PAS yang dikatakan nyata mmperjuangkn ISLAM sebagai parti perjuangan mereka..??.

3.PAS tidak dapat meyakinkan ahli MELAYU ISLAM PKR untuk menyertai PAS yg menjunjung ISLAM sebagai asas perjuangan, kerana ahli PKR sendiri tidak mempercayai PAS.

4.PAS tidak berdakwah kepada MELAYU ISLAM PKR untuk sertai PAS, yang mana PKR tidak mmpunyai agenda "HUDUD" dlm perjuangan mereka walaupun majoriti keahlian adalah mendapat keanggotaan dari majoriti MELAYU_ISLAM.

5.Perpecahan kaum MELAYU dalam PAKATAN RAKYAT kerana ada MELAYU PAS dan MELAYU-PKR…yang akhirnya berkelahi sesama sendiri ketika penganjuran konsert “londeh seluar”..iaitu jenis hiburan yang diminati oleh MELAYU PKR, manakala MELAYU PAS disebaliknya.

6.PAS-DAP hanya "yes BOS!!" kepada diktator (dick) PKR iaitu ANUWAR…TOK GURU NIK AZIZ pula hanya dapat "yes CAPTAIN"..itu pun hanya dari keanggotaan ahli PAS sahaja.

7.Bekas M.B. Perak, NIZAR yang mewakili parti PAS hanya mendengar teguran dari NGA & NGEH yang mewakili DAP. Sebaliknya membelakangkan NIK AZIZ selaku MURSYIDUL AM dan HAJI HADI selaku Presiden parti.

8.Demonstrasi jalanan diwaktu panas terik yang dianjurkan oleh PAKATAN RAKYAT selama memerintah beberapa negeri seperti adegan “baring atas jalan”, “mansuhkan PPSMI” dan “buang ISA” hanya menarik perhatian kaum MELAYU PAS-PKR sahaja.

9.Demonstrasi jalanan, tetapi ditempat yang redup, selesa dan berhawa dingin seperti “sidang DUN bawah pokok”, “ceramah dewan” dan majlis-majlis perasmian atau majlis makan….barulah boleh dilihat kemuafakatan PAKATAN RAKYAT.

10.PAS ditikam DAP dengan isu “ladang khinzir”. Walaupun PAS yang ditikam, tetapi DAP yang merajuk lalu ingin keluar dari PAKATAN RAKYAT bahagian UTARA.

11.NIK AZIZ selaku MURSYIDUL AM tidak mahu campur tangan ISU PAKATAN RAKYAT BAHAGIAN UTARA PAS-DAP walaupun tampuk pemerintahan itu berada dibawah 1 PAYUNG dengan beliau.

12.Kepelbagaian aliran dan fahaman yang tidak menunjukkan “kesepakatan” malah tidak pernah bertitik nokhtah antara MURSYIDUL-MURSYIDUL parti seperti wujudnya fahaman MURSYIDUL AM NIK AZIZ, MURSYIDUL AM KARPAL SINGH, MURSYIDUL AM LIM KIT SIANG dan MURSYIDUL AM ANUWAR IBRAHIM.

13.DAP PERAK pijak kepala PAS PERAK, manakala PAS KEDAH pijak kepala DAP KEDAH.

p/s : jika anda rasa masih banyak lagi bukti....sila top-up agar berjaya mendapat bilangan 100..!!! heheheh...