"Melayu itu orang yang bijaksana, Nakalnya bersulam jenaka, Budi bahasanya tidak terkira, Kurang ajarnya tetap santun, Jika menipu pun, masih bersopan, Bila mengampu bijak beralas tangan. Melayu itu kaya falsafahnya, Kias kata bidal pusaka, Akar budi bersulamkan daya, Gedung akal laut bicara.."

"Watak Melayu menolak permusuhan, Setia dan sabar tiada sempadan, Tapi jika marah tak nampak telinga, Musuh dicari ke lubang cacing, Tak dapat tanduk telinga dijinjing, Maruah dan agama dihina jangan, Hebat amuknya tak kenal lawan.."

"Jadilah bangsa yang bijaksana, Memegang tali memegang timba, Memiliki ekonomi mencipta budaya, Menjadi tuan di negara Merdeka..."
-Usman Awang (26 NOVEMBER 1999)

" i am ISLAM_melayu"

[[ penyokong BPN ]]

Jumaat, 13 Mac 2009

"gerakan MEMBUNUH pemfitnah..!!!"

PEMBUNUH adalah orang yg. gagah berani, PEMFITNAH ialah orang yg. pondan..!!!

Mereka yang membela pembunuhan Altantuya ialah golongan yang pondan. Golongan Pondan ialah golongan yang sukakan seks sejenis. Spesis ini ialah spesis penakut dan hanya berani mambatangi lubang dubur kaum sejenisnya. Dalam maya ini, ada ramai blogger pondan. Kerana salah satu perangai Mat Pondan ialah suka Memfitnah.

Pembunuh ialah orang yang gagah dan berani. Orang yang sedmikian sahaja sanggup membunuh. Pembunuh ialah orang yang hebat. Pemfitnah ialah pondan.

Dalam negara kita ada dua jenis pemimpin. Pemimpin yang gagah dan pemimpin yang pondan. Pemimipin yang gagah suka membunuh. Dan pemimpin yang pondan hanya berani memfitnah. Baling batu dan sembunyi tangan.

Pembunuh seorang komunis seperti Altantuya adalah seorang Wira. Manakala pembela kematian Altantuya adalah seorang pengkhianat. Ada ramai blogger yang membela kematian Altantuya. Maka mereka adalah pengecut. Mereka adalah orang-orang yang pondan.

Siapakah pondan? Cuba anda buka blog yang membela kematian Altantuya. Cuba baca isi kandungan cerita yang ditulis oleh mereka. Bolehkah anda berjumpa dengan fitnah-fitnah yang terlalu banyak? Merekalah golongan pondan. Sukakan seks luar tabie kerana batang mereka lemah untuk menerjah lubang faraj.

Kita mestilah jadi orang-orang yang gagah dan berani. Kita mesti berani membunuh pemfitnah. Kerana pemfitnah itu lebih jahat daripada pembunuh. Pembunuh tidak jahat malah akan jadi terpuji seorang pembunuh itu kiranya mereka membunuh pemfitnah. Pemfitnah mesti dibunuh kerana mereka adalah makhluk spesis pondan. Pengecut dan bacul.

Marilah kita menjadi pembunuh yang akan membunuh para pemfitnah. Membunuh akan menjadikan kita lebih gagah dan lebih berani. Memfitnah hanya menjadikan mereka itu seperti pondan yang bertelanjang di tengah bandar dan membatangi tubuh kaum sejenis mereka. Mereka amat hina senista dan jijik akhlak.

p/s ; tulisan bernas dan hebat ini dipetik dari--->http://perakbangkit.blogspot.com/2009/03/pembunuh-adalah-orang-yang-gagah-berani.html

Rabu, 11 Mac 2009

"laksamana MELAYU"


"tiada siapa yang akan membantu bangsaMU kecuali bangsaMU sendiri...dan hari ini...bangsa itu bangun mempertahankan bangsanya"

semangat laksamana semangat MELAYU..semangat MELAYU laksamana bawa hingga ke liang lahad..BANGUN MELAYU kerana ISLAM...BANGUN ISLAM kerana MELAYU..MELAYU itu lah yg membangunkan ISLAM..kerana MELAYU itu menggerakkan ajaran ISLAM itu..!!!

"ibarat sebuah kenderaan( ISLAM ), jika tiada orang memandu
(MELAYU )...tidak bergeraklah ia"

p/s ; sekadar pendapat guab0tak_666..........

"DATO' SERI NAJIB TUN RAZAK"


Iltizam bela kesejahteraan rakyat

Saya menghargai peranan YAB Perdana Menteri sebagai Pengerusi Majlis Ekonomi Negara dalam melahirkan beberapa idea baru untuk menangani krisis kali ini. Pakej rangsangan ini telah dirumuskan melalui perbincangan dengan pelbagai pihak, termasuk dengan YAB Perdana Menteri sendiri. Pakej rangsangan ini memberi tumpuan kepada empat teras utama, seperti berikut:

Pertama: Mengurangkan pengangguran dan menambah peluang pekerjaan;

Kedua: Meringankan beban rakyat, terutamanya golongan mudah terjejas;

Ketiga: Membantu sektor swasta menghadapi krisis; dan

Keempat: Membina keupayaan masa depan.


p/s ; Rang Undang-Undang Perbekalan Tambahan yg kreatif, inovatif, komprehensif

Ahad, 8 Mac 2009

Bila AGONG bertitah..!!!


Jangan ambil ringan aspek perpaduan - titah Agong

KUALA LUMPUR 9 Mac — Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin hari ini menyeru rakyat supaya menghayati sejarah kehidupan junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W yang meletakkan kepentingan kesatuan dan perpaduan di kalangan manusia sebagai asas kecemerlangan dan pemangkin khaira ummah (umat yang berkualiti dan baik).

Baginda bertitah usaha untuk menyatupadukan masyarakat adalah usaha yang berterusan sejajar dan bertepatan dengan tuntuan serta cabaran pada alaf ke-21 ini.

“Oleh yang demikian, segala dasar dan polisi yang dirangka ke arah menjadikan negara ini dan seluruh rakyat sebagai komuniti negara maju pada masa hadapan tidak akan tercapai jika aspek kesatuan atau perpaduan ini diambil ringan semua pihak.

“Apabila sebahagian umat manusia dijangkiti sikap tamak dan mementingkan diri serta tidak lagi mempedulikan nilai-nilai mulia dalam mengejar kepentingan duniawi, maka berlakulah pelbagai bentuk malapetaka dan kemusnahan yang menimpa hidup manusia lantaran kemurkaan Allah S.W.T,” titah baginda.

Tuanku Mizan bertitah demikian pada Majlis Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Kebangsaan di Dataran Merdeka di sini hari ini. Turut hadir ialah Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak. - Bernama

p/s ; bila AGONG mula bersuara...kita lihat...siapa kah rakyat pertama yang berani melawan!!!